Rekisteriseloste ja tietosuojakäytäntö

Rekisteriseloste ja tietosuojakäytäntö, päivitetty 22.5.2018


1. Rekisterinpitäjä
Tekninen Toimisto Tektor Oy 
Y-tunnus: 0700464-5
Rälssintie 12, 00720 Helsinki
Sähköposti myynti@tector.fi
Puh. 09-3508 1710, arkisin klo 9-17 (ppm)

2. Rekisterin nimi
Tectorin asiakasrekisteri.

3. Käsiteltävät tiedot
3.1 Nimi ja yhteystiedot
- etu- ja sukunimi, lähiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
- lisäksi keräämme yrityksiltä ja yhteisöiltä seuraavia tietoja: toimitus- ja laskutusosoite, y-tunnus, kotisivuosoite, luottopäätöstieto

3.2 Asiakkaan tunnistetiedot
- asiakasnumero, asiakastyyppi (henkilö/yritys)

3.3 Kielivalinta
- suomi tai englanti

3.4 Asiakkaan suostumus vastaanottaa markkinointiviestintää sähköpostitse

3.5 Asiakassuhteen hoitamiseen liittyvät tiedot
- mm. myyntiin ja huoltoon liittyvät tuoteinformaatiot, asiakaspalautteet, tietoja markkinointi- ja asiakaspalvelutoimenpiteistä

3.6 Asiakkuuteen tai henkilöön liittyvät profiilit ja muut luokitukset
- mm. evästeiden kautta kerättävät tiedot.

4. Rekisterin käyttötarkoitus
Asiakasrekisteriä käytetään asiakasyhteydenpitoon, tiedottamiseen ja markkinointiin. 

Rekisterin nimi- ja yhteystietoja voidaan luovuttaa viranomaisille tai kolmannelle osapuolelle asiakassuhteen hoitamiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin, jos asiakas ei ole sitä erikseen kieltänyt.

5. Rekisterin tietosisältö
Asiakasrekisteri koostuu neljästä (4) erillisestä, käyttötarkoituksen mukaan kootusta, rekisteristä:

5.1 Laskutuksessa ja tilauksien käsittelyssä käytettävä rekisteri, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteys- ja luottokauppaan liittyvät tiedot: yksityishenkilön etu- ja sukunimi, yrityksen virallinen nimi ja Y-tunnus, osoite- ja toimitustiedot, yhteyshenkilö, puhelinnumero, sähköpostiosoite, verkkosivu, maksuehto ja luottoraja.

5.2 Postitusrekisteri suoramarkkinointitarkoituksiin, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteystiedot: yrityksen nimi, etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka. Rekisterissä olevia tietoja käytetään Tekninen Toimisto Tektor Oy:n ja sen sidosryhmien toimesta asiakkaille suunnattuun tiedottamiseen ja suoramarkkinointiin.

5.3 Postituslista "Tector tiedottaa", jossa on asiakkaan sähköpostiosoite. Rekisterissä olevia osoitteita käytetään asiakkaille suunnattuun tiedottamiseen ja suoramarkkinointiin.

5.4 Verkkokaupan (tector.fi) laskutuksessa ja tilauksien käsittelyssä käytettävä rekisteri, jossa on seuraavat asiakasta koskevat yhteys- ja luottokauppaan liittyvät tiedot: yksityishenkilön etu- ja sukunimi, yrityksen virallinen nimi ja Y-tunnus, osoite- ja toimitustiedot, yhteyshenkilö, puhelinnumero, sähköpostiosoite, maksuehto, luottoraja, tilaus-, toimitus-,
laskutus- ja palautustapahtumat, verkkopalvelun tunnus ja salasana. Käyttämällä verkkosivustojamme, hyväksyt käyttämämme evästeet.

6. Välttämättömät tiedot
Keräämme asiakkaistamme vain kulloinkin asiakasuhteen hoitamiseksi tarvittavat välttämättömät tiedot, jotta voimme tarjota sopimuksessa mainitut edut tai palvelut. Tälläisiä tietoja ovat mm. nimi, yhteystiedot ja tiedot ostoksista.

7. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisterien tiedot saadaan asiakassuhteen syntyessä tai asiakkaan oma-aloitteisesti niihin liittyessä joko suullisesti tai kirjallisesti. Postituslistaan "Tector tiedottaa" asiakas voi liittyä myös Tekninen Toimisto Tektor Oy:n kotisivulla lähettämällä ohjelmalle pyynnön rekisteröitymisestä ja vastaamalla ohjelman lähettämään vahvistuspyyntöön. 

Asiakkaiden luottokelpoisuustiedot saadaan Suomen Asiakastieto Oy:n järjestelmästä.

Rekisteritietoja päivitetään asiakkaan rekisterinpitäjälle tekemien ilmoituksien perusteella sekä hakemalla tietoa yleisesti ja maksullisesti saatavilla olevista julkaisuista ja tiedostoista (esim. YTJ tai maksulliset suoramarkkinointirekisterit). 

8. Henkilötietojen säilytysaika
Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeen Tietosuoja-asetuksessa määriteltyjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi, jollei lainsäädäntö muuta edellytä.

9. Oikeus peruuttaa suostumus markkinointiviestintään
Henkilö voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa vastaanottaa markkinointiviestejä. Henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen esimerkiksi silloin, kun henkilö on antanut luvan sähköiseen suoramarkkinointiin. Suostumuksen voi peruuttaa joko markkinointisähköpostin linkistä tai ilmoittamalla siitä myynti@tector.fi.

10. Asiakkaan oikeudet
Asiakkaalla on henkilötietolain 26 — 28 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Joidenkin tietojen saamista on kuitenkin rajoitettu mm. rikosten ehkäisemisen ja selvittämisen vuoksi.

Tarkastuspyyntö tehdään toimittamalla kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö osoitteella: Tekninen Toimisto Tektor Oy, Tietosuojavastaava, Rälssintie 12, 00720 Helsinki. Tarkastuspyynnössä tulee mainita nimi, sähköpostiosoite, postiosoite ja puhelinnumero. Käsittelemme tarkastuspyynnöt kohtuullisessa ajassa. Pidätämme oikeuden veloittaa maksullinen korvaus asiakkaan tietojen tarkastuspyyntöihin liittyvästä käsittelystä.

11. Tiedon korjaaminen ja valitusosoitus
Asiakas voi henkilötietolain 29 §:n mukaisesti päivittää ja muuttaa omia tietojaan myymälässä tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen myynti@tector.fi. Käsittelemme korjauspyynnöt kohtuullisessa ajassa.

Mikäli katsot, että emme käsittele henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti, voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle siinä EU:n jäsenvaltiossa, jossa vakituinen kotipaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa katsot säännösten rikkomisen tapahtuneen. Suomessa kyseinen viranomainen on tietosuojavaltuutettu.

12. Tietojen luovuttaminen
Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelevät yrityksemme työntekijät työssään. Asiakkaita koskevien henkilötietojen osalta käytämme alihankkijoita asiakashallintaan ja markkinointiin. Alihankkijamme käsittelevät henkilötietoja kirjallisen toimeksiantosopimuksen nojalla.

Voimme luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi taikka lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Voimme myös luovuttaa anonymisoitua tai tilastollista tietoa, jota ei ole mahdollista yhdistää henkilöön. Mikäli tällainen tieto ei enää ole katsottavissa henkilötiedoksi, voimme luovuttaa tietoa kolmansille osapuolille myös muuta kuin tässä mainittua tarkoitusta varten.

Tietyissä tilanteissa tietojasi saatetaan siirtää EU:n ulkopuolelle. Osa käyttämistämme palveluista saattaa sijaita EU:n ulkopuolella. Jos tietoa siirtyy EU:n ulkopuolelle, varmistamme että maa on EU:n tarkoittama riittävän tietosuojan maa.

13. Rekisteriselosteen muuttaminen
Tekninen Toimisto Tektor Oy kehittää jatkuvasti liiketoimintaansa ja pidättää oikeuden muuttaa tätä rekisteriselostetta. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Tekninen Toimisto Tektor Oy suosittelee asiakkaitaan tutustumaan rekisteriselosteen sisältöön säännöllisesti.

14. Rekisterin suojauksen periaatteet
Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot ovat palomuurein, salasanoin sekä tietoturva-alan yleisesti hyväksyttävin teknisin keinoin suojattuja. Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty. Vaitiolovelvollisuus sitoo asiakasrekisteritietoja käsitteleviä henkilöitä.


Tector
Tector
Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Päivitetty 14.11.2019

YLEISTÄ
Kauppa.tector.fi on Tekninen Toimisto Tektor Oy:n (jäljempänä Tector, y-tunnus 0700464-5) ylläpitämä verkkokauppa. Tector pidättää itsellään oikeuden muutaa näitä sopimusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta.
Lakko, työsulku, tulipalo, konerikko, raaka-aineiden puute, viranomaistoimenpide tai muu myyjästä riippumaton ylivoimainen este vapauttaa Tectorin noudattamasta sovittua toimitusaikaa. Tilaajalla ei ole oikeutta vaatia tämän johdosta vahingonkorvausta.

ASIAKAS
Yksityisasiakkaat
Tectorin verkkokauppa on avoin yksityishenkilöille Suomessa. Tilaajan täytyy olla täysi-ikäinen ja hänellä on oltava toimitusosoite Suomessa. Yksityishenkilöiden maksutapa on Checkout-maksunvälityspalvelu, Netsin luottokortit ja maksu myymälässä.
Yritysasiakkaat
Tectorin verkkokauppa on avoin kaikille yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille Suomessa. Tilaajalla täytyy olla Suomessa toimitus- ja laskutusosoite. Yrityksen tulee olla merkitty kaupparekisteriin. Yritysasiakkaisen maksutapa on Checkout-maksunvälityspalvelu, Netsin luottokortit ja maksu myymälässä.

REKISTERÖITYMINEN
Yritykset, yhteisöt ja yhdistykset sekä yksityishenkilöt voivat rekisteröityä asiakkaiksi. Rekisteröityminen on ilmaista.
Rekisteriseloste.

HINNAT
Verkkokaupassa kaikki hinnat sisältävän kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron (kirjat 10%, muut tuotteet 24%). Tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi ja oikeus hintojen muutoksiin ilman eri ilmoitusta pidätetään. Mikäli tuotteen hinnassa on ilmeinen ja selvä hinnoitteluvirhe, joka asiakkaan olisi pitänyt huomata, on Tectorilla oikeus olla toimittamatta tuotetta kyseisellä hinnalla.

MAKSUEHDOT
Maksu verkkopankkitunnuksilla
Oman pankkisi verkkopankkitunnuksillasi maksaessasi siirryt kauppapaikkamme sivuilta hetkeksi verkkopankkiisi ja maksat tilauksesi suoraan omalta tililtäsi. Turvallinen Checkout –maksunvälityspalvelu on Checkout Finland Oy:n (Y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä palvelu.
Maksutapahtumaan liittyvissä ongelmissa asiakas ottaa yhteyttä ensisijaisesti Tectorin verkkokauppaan, kauppa@tector.fi, 09-35081770 (arkisin 10-17).
Maksu luottokortilla
Luottokortilla maksaminen on vaivatonta ja turvallista. Korttimaksaminen verkkokaupassamme tapahtuu turvallisesti Checkout Finland Oy (Y-tunnus 2196606-6) SSL-suojatulla maksulomakkeella. Yrityksellämme ei ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme.
Maksutapahtumaan liittyvissä ongelmissa asiakas ottaa yhteyttä ensisijaisesti Tectorin verkkokauppaan, kauppa@tector.fi, 09-35081770 (arkisin 10-17).
Maksu noudettaessa myymälässä
Halutessasi voit maksaa tilauksesi myymälässä, kun noudat tuotteet. Huomioithan, että noutaessasi tuotteet myymälästä kyseessä ei ole etämyynti eikä sinulla ole etämyynnin vaihto- ja palautusoikeutta. Poikkeuksena ovat Macien muokatut kokoonpanot, mistä veloitamme 10% kokoonpanosi hinnasta ennakkolaskulla. Saat ennakkolaskun sähköpostitse tilauksen tehtyäsi. Jos tilaus peruuntuu Tectorista riippumattomista syistä, Tector pidättää oikeuden palauttaa 10% ennakkomaksun.

TILAUSVAHVISTUS
Tilausvahvistus lähetetään asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

TOIMITUKSET
Käsittelemme tilauksen, kun maksu on suoritettu. Pankkiyhteyksistä riippuen siihen kuluu 2-5 arkipäivää maksun suorittamisesta. Tuotteen ollessa väliaikaisesti loppu ilmoitamme asiakkaalle arvioidun toimitusajan. Mikäli tuotetta ei ole enää saatavilla, niin tilaus perutaan. Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle. Toimitus yms. kulut lisätään tuotteen hintaan, ellei toisin ole mainittu.

NOUTO MYYMÄLÄSTÄ
Asiakas noutaa tilauksen valitsemastaan Tectorin myymälästä kyseisen myymälän aukioloaikoina. Asiakkaalle ilmoitetaan kun tilaus on käsitelty ja se on noudettavissa. Tuote on noudettava kolmen (3) arkipäivän kuluessa saatavuusilmoituksesta ellei ole toisin sovittu. Mikäli tuotetta ei noudeta tänä aikana, katsotaan tilaus automaattisesti peruuntuneeksi.

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT
Kuluttaja-asiakkailla on etämyynnissä Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Vaihto- ja palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Vaihto-ja palautusoikeus ei koske myymälästä noudettuja tuotteita, avattuja ohjelmistopaketteja, inear-/nappikuulokkeita (hygieniasyyt) eikä erikseen varta vasten asiakkaalle valmistettuja tai muokattuja tuotteita. Tietokoneiden ja muiden käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden asentaminen ja käyttöönotto päättää palautusoikeuden.
Yrityksillä ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta ellei siitä ole erikseen sovittu kirjallisesti.
Jos tuotetta ei palauteta sen alkuperäisessä tuotepakkauksessa tai tuote ei ole muuten myyntikelpoisessa kunnossa on Tectorilla oikeus olla palauttamatta asiakkaalle koko myyntihintaa.
Kun palautus on käsitelty ja hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi 3-7 pankkipäivässä. Emme vastaanota palautuksia yli 14 päivän kuluttua toimituksesta.
Puutteelliset ja virheelliset toimitukset
Asiakkaan tulee lähetystä vastaanottaessaan tarkastaa, että lähetys on vahingoittumaton. Mikäli asiakas huomaa vahingoittuneen pakkauksen, siitä on ilmoitettava välittömästi tavaran toimittajalle ja tehtävä vahinkoilmoitus Tectoriin.
Jos tuote on virheellinen tai väärä, asiakkaan tulee ottaa viipymättä yhteyttä Tectoriin. Koska myyjä ei voi vaikuttaa tuotteen lopullisiin käyttöolosuhteisiin, kuljetukseen, varastointiin, käsittelyyn tms., tuotteen virheettömyys taataan ainoastaan toimitushetkellä. Tuotteilla on valmistajan tuotetakuu, jonka puitteissa virheellinen tuote korjataan tai vaihdetaan uuteen. Muita vaatimuksia ei hyväksytä.
Palautukset
Palautuksista on aina erikseen sovittava etukäteen. Tavaraa ei saa palauttaa ennen myyjän antamaa suostumusta ja palautusnumeroa. Myyjän virheestä tai kuluttajasuojalain alaisesta vaihto- ja palautusoikeudesta johtuvan palautusrahdin maksaa myyjä. Muissa tapauksissa asiakas vastaa palautetun tuotteen kaikista toimituskuluista.
Yhteydenotot koskien virheellisiä toimituksia ja palautuksia: yhteydenottolomake, kauppa@tector.fi tai 09-35081770 (arkisin 10-17).

OMISTUSOIKEUDET JA VASTUU
Tuotteet ovat Tectorin omaisuutta ja omistusoikeus siirtyy, kun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu. Vastuu tavaraan kohdistuvasta vahingosta siirtyy luovutushetkellä tilaajalle.
Tector ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden tai niiden käytöstä aiheutuneista vällisistä kuluista eikä tulosmenetyksistä. Tuotevirhevastuu rajoittuu maksimissaan tuotteen kauppahintaan.

RIITAKYSYMYKSET
Erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti neuvotteluteitse myyjän ja asiakkaan välillä. Mikäli näissä neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, niin myyjän ja tilaajan väliset erimielisyydet ratkaistaan joko välimiesmenettelyssä tai myyjän kotipaikkakunnan alioikeudessa. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.